Ott voltunk! – Logisztika Napja 2018

A Logisztika Napja keretében a BILK Terminálon került sor az „EGY KONTÉNER ÚTJA MAGYARORSZÁGRA” bemutatására.

A program során Hernád Ágnes a Rail Cargo Operator – Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója és Lippai Viktor a Rail Cargo Terminal –  BILK Zrt Igazgatósági tagja tartottak előadást a konténeres szállításról, valamint a termináli feladatok ellátásáról. A prezentációk utána közös terminál látogatáson vettek részt az érdeklődők.

Ott voltunk! – V4+ Rail CEO Summit, Budapest

A Floyd Zrt. meghívottként részt vett a V4+ Rail CEO Summit rendezvényen. Nemzetközi vasúti árufuvarozási konferencia és vezérigazgatói találkozó a V4 országok és további 11 ország részvételével került megrendezésre, a versenyképesség, a digitalizáció és innováció jegyében a vasúti közlekedésben. A V4 összeköt - mint a magyar elnökség mottója, utal a V4 országok együttműködésére és további országokkal történő párbeszédre. Az előadások meghatározó témái voltak a kötött pályás közlekedéssel kapcsolatos árufuvarozási és infrastruktúra elképzelések, vasút fejlesztési stratégiák összehangolása. Az igények, elvárások és a feladatok mind a megrendelői oldalról, mind a pályahálózat működtetők, vasútvállaltok részéről megfogalmazódtak a két nap folyamán.

Fotó, Író Zoltán HUNGRAIL

Ott voltunk! – 9. Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencia, Herceghalom

Az idei konferencián is a gyakorlati megoldások és az újdonságok álltak a középpontban. A legjobb hazai és nemzetközi gyakorlatokon keresztül mutatták be azokat az iparág minden szegmensében alkalmazható legújabb technológiai és ICT megoldásokat, amelyek a XXI. század logisztikájában elengedhetetlenek a versenyképességhez.

A konferencián a NAV előadói kitértek az EKÁER-hez hasonló rendszer bevezetésére az unió teljes területén, visszaélések megakadályozása érdekében.

Remek alkalom volt Ismét, hogy a szakma résztvevői egymással megosszák tapasztalataikat a rendezvény ideje alatt.

 

Évzáró karácsonyi vacsora

A Floyd Zrt. december 1-én tartotta hagyományos évzáró rendezvényét. A hivatalos vezetői köszöntőt követően a szép számban megjelent munkatársak finom falatok mellett, kötetlen beszélgetés keretében idézték fel 2017. legemlékezetesebb pillanatait és koccintottak a közelgő ünnepekre.

Emlékmű avatás

2017. november 28-án Nyúlon felavatták az egy évvel ezelőtti baleset következtében elhunyt Puskás Miklós emlékművét, melyet a Floyd Zrt. és a Komplex Vasútgépész Kft. állíttatott. A megemlékezésen a családtagok, valamint a Floyd és a Komplex Vasútgépész Kft. munkatársai mellett részt vettek a MÁV ZRt. és a Mozdnyvezetők Szakszervezete képviselői is.

Beszédet mondott Kovács István úr, a Floyd Zrt. vezérigazgatója, emellett sor került egy facsemete elültetésére is.

Ott voltunk! – X. Nemzetközi vasútmodell kiállítás

10. alkalommal rendezte meg a HEX-VA-VE a szokásos vasútmodell kiállításukat a debreceni VOKE Egyetértés Művelődési Központjában. Az eseményre a Floyd Zrt. is meghívást kapott, ahol a tavalyi évhez hasonlóan "nagy mozdonnyal" vettünk részt. A kiállításon idén a 609 003 Sulzer szerepelt, ahol Kollégáink fogadták a mozdonyokra is kíváncsi látogatókat. Az érdeklődés nagy volt, örömöt okozva kicsiknek és nagyoknak a rögtönzött mozdonysimogatón. Köszönjük a meghívást a szervezőknek és gratulálunk a sikeresen megszervezett kiállításhoz! 

Mozdonyvezetői tanfolyamot indít a Floyd Zrt. (LEZÁRULT)

(LEZÁRULT)

A Floyd Zrt. – Magyarország első árufuvarozási magán-vasúttársasága, amely 2004. óta a magyarországi vasúti piac meghatározó szereplője - 2018. január 22-től mozdonyvezetői tanfolyamot indít Budapesten.

A képzés várható időtartama 14 hónap, tartalmazza az országos pályahálózatra érvényes képesítésre, valamint a dízel- és villamosmozdony kategóriákra vonatkozó ismeretek megszerzését.

Amit kínálunk:

 • a tanfolyam díjának teljes finanszírozása
 • előzetes orvosi vizsgálat díjának átvállalása
 • a tanfolyami idő alatt nettó 120.000 Ft/hó pénzbeli juttatás folyósítása
 • sikeres hatósági vizsgát követően mozdonyvezetői munkakörben történő alkalmazás
 • az általános szakmai ismeretek és infrastruktúra vizsga teljesítését követően munkaruha biztosítása, valamint díjmentes vasúti utazási igazolvány Magyarország területére, Budapesten utazási költség térítése. 

 Amit Tőled várunk:

 • megbízhatóság, rugalmasság, kreativitás
 • problémamegoldó készség és elkötelezettség
 • csapatszellem  

  A beiratkozás feltételei:

 • érettségi bizonyítvány
 • orvosi alkalmasság a 203/2009. (IX. 18.) Kormányrendelet szerint
 • betöltött 20. életév a tanfolyami beiratkozás napjáig
 • magyar anyanyelv

Ha úgy érzed, elhivatott vagy, szeretnél egy sikeres csapathoz tartozni és vállalod a kihívásokat, akkor itt a helyed!

Jelentkezz a karrier@floyd.eu e-mail címen szakmai önéletrajzod, végzettségedet igazoló okiratok másolata és személyes adataidnak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájáruló nyilatkozatod megküldésével.

Jelentkezési határidő: 2017. december 5.

A jelentkezések elbírálását követően szóbeli és írásbeli második kiválasztási kör kerül megszervezésre decemberben. A sikeres kiválasztást követően az érintettek január elején pályaalkalmassági orvosi vizsgálaton vesznek részt.

Ott voltunk – Rajka-Rusovce határállomási munkabizottság meeting

Az RFC 7 Észak-Dél irányú vasúti korridor határállomásain a tervek szerint két óra alá kell csökkenteni a tehervonatok várakozási idejét.

Ezen cél érdekében a Rajka-Rusovce határátmenetben érintett vasútvállalatok részvételével 2017. november 8-án Csornán megalakult munkacsoport tagjai megkezdik egy olyan strukturált információcsere rendszerének kialakítását, mely elősegítheti a határállomási torlódások kezelését, a vonatforgalom gördülékeny lebonyolítását és a várakozási idők csökkentését.

Ott voltunk! – ERA konferencia

November 7-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen került sor az Európai Vasúti Hivatal (ERA) 5. regionális workshopjára. A negyedik vasúti csomag végrehajtásának jelenlegi állása mellett a következő időszak aktuális kérdései kerültek napirendre – a vasúti automatizálás jövője; nyelvi kérdések; a tanúsítványok kiadásának rendszerszintű átalakítása. Hasonlóan a korábbi konferenciákhoz a plenáris előadások után a résztvevők több szekcióban vitathatták meg az infrastruktúrához, járművekhez, biztonsági kultúrához tartozó kérdéseket.

Ott voltunk ! - Trieszti Kikötő Partnertalálkozója

A konferencia fontosságát hangsúlyozta, hogy Olaszország magyar nagykövete Massimo Rustico nyitotta meg a konferenciát, ahol a kikötő képviselői bemutatták a Trieszti Kikötő dinamikus fejlődését, valamint ismertették a kikötő jövőbeli terveit. Zeno D’Agostino, a Trieszti Kikötői Hatóság elnöke tájékoztatást tartott a Trieszti kikötő vasúti rendszerének fejlesztéséről, jövőbeni beruházásokról és a szabadkikötő átalakításáról. A magyar piac fontos szerepét az elmúlt 2 évben Magyarország irányába indított konténeres irányvonatok mennyiségi növekedése is alátámasztja, mely 2015 óra heti 2 vonatról hati 9 vonatra nőtt. A rendezvény ismét kiváló lehetőséget kínált arra, hogy az előadások után a szakma találkozhasson és fontos üzleti kapcsolatokat építsen.

1. oldal / 3