Ott voltunk! – Mobil vagonjavítás bemutató és szakmai konzultáció

MVMSZ szakmai találkozójára Hatvanban került sor, melynek keretén belül a vasúti kocsik mobiljavítással foglalkozó cégek közül kettő bemutatót is tartott a szolgáltatások kivitelezéséről.

A résztvevők a helyszíni javítások bemutatásán túl, szakmai kérdéseket is megvitattak a napi problémákról és azok megoldhatóságáról.

Ott voltunk! – Konstancai Kikötő Napja

Évente több millió tonna áru mozog Magyarország és a Konstancai Kikötő között, így az év vége felé közeledve egy közös vacsorára és egy esti sétahajózásra invitálta meg a szállítmányozási szakembereket a kikötő budapesti képviselete. 

A köszöntőket Alexandru Madalin Craciun, a kikötő kereskedelmi igazgatójának prezentációja követte, melyben beszámolt a kikötő fejlesztési munkáiról és a szállított mennyiségek alakulásáról. Az estét üzleti tárgyalásokat és megbeszélések zárták.

Ott voltunk! - „EUROGATE - Fogadás"

Ismét eljött az idő, hogy a EUROGATE Intermodal vezetése megívja legnagyobb magyarországi megbízóit és partnereit az évente megrendezésre kerülő fogadására.

Ebben az évben is a cég ügyvezetője, Lars Hedderich úr köszöntötte a hajóstársaságok, terminálok és speditőrök képviselőit, munkatársait.

A Hemingway Étterem szolgált idén is a nagyszerű hangulatú este és az érdekes beszélgetések helyszínéül.

Ott voltunk! – 150 éves a MÁV

A MÁV fennállásának 150. évfordulója alkalmából szakmai napot és nemzetközi vasúti járműparádét rendeztek szeptember 7–9 között a Vasúttörténeti Parkban. A rendezvényt, melyen a MÁV Nosztalgia megalapításának 25. évfordulóját is ünnepelték, pénteken dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitotta meg és köszöntötte a vendégeket.

Ezen az ünnepi hétvégén igazi gőzmozdonyokkal és parádés mozdonybemutatókkal várták a szervezők a vasúti közlekedés iránt érdeklődőket, melyen a Floyd Zrt is felvonultatta mozdonyát.

Ott voltunk! – Duna - Fekete-tenger Csatorna Partnertalálkozó

Második alkalommal rendezett partnertalálkozót a Konstancai kikötő Magyarországi képviselete, melyen magas rangú vendégek, Őexcellenciája Marius Lazurca, Románia Magyarországi nagykövete és Ionel Minea, Románia Közlekedési Minisztere is részt vett.

A meghívottak a csatorna fejlesztéséről és lehetőségeiről kaptak átfogó tájékoztatást Daniel Georgescu, az Administration of Navigable Canals S.H. ügyvezetőjének előadásában.

A vendégek az estét stílusosan a Dunán, a ’Budapest’ sétahajó fedélzetén töltötték egy kellemes vacsora és kötetlen beszélgetések keretében.

Ott voltunk! – Múzeumok éjszakája, Budapest

A Vasúttörténeti Park meghívásának eleget téve társaságunk is képviseltette magát 2018.06.23-án a múzeumok éjszakáján. A látogatók mécsesek fényében sétálhattak a kiállított mozdonyok között. Társaságunk a 609 003 mozdonnyal jelent meg, ahol kollégáink bemutatták a mozdonyt az érdeklődő látogatóknak. Köszönjük a meghívást a Vasúttörténeti Parknak.

Fotó: Fejes Antal

Ott voltunk! – Hamburgi Kikötő fogadása, Budapest

Ez alkalommal kettős jubileumot ünnepelt a Hamburgi kikötő. Nemcsak a kikötő 829 születésnapját, hanem az 50 évvel ezelőtt első, tisztán konténereket szállító hajó érkezését is.

Hamburg ma már a világ első 20 konténer kikötőjéhez tartozik és ezzel Európa, ezáltal Magyarország egyik legfontosabb világkereskedelmi fordítókorongja.

A vendégeket a Hafen Hamburg Marketing elnöke, Ingo Egloff úr és Kovács Krisztina, a Budapesti Képviselet vezetője köszöntötte.

Ott voltunk! – X. Bajai Gabona Partnerség Találkozó

Idén ünnepelte 10. jubileumát az évente megrendezésre kerülő gabonakonferencia.

Az Agrárminisztérium államtitkára, Zsigó Róbert tájékoztatta a résztvevőket az előző évek eredményeiről, valamint az idei évben várható termések mennyiségéről, kereskedelmi kilátásokról.

Ezt egészítette ki további információkkal Szalóki Flórián, Innovációs és Technológiai Minisztérium, közlekedési operatív programokért felelős helyettes államtitkára.

Nemzetközi szakemberek, mint a Pancevo-i kikötő kereskedelmi igazgatója és a Vukovar-i kikötő igazgatója is részt vettek a konferencián és a rendezvényen írták alá a bajai kikötővel a dunai kikötők együttműködési megállapodását.

Az eseményt a szokásos bajai halászlé-ebéd zárta a Véndió vendéglőben.

Ott voltunk! – 2. HUNGRAIL Vasútakadémia Konferenciára

A konferencia második alkalommal került megrendezésre, ahol az ágazatot éríntő legaktuálisabb kérdésekről, mint a vasúti szektorban érezhető súlyos munkaerőhiány, a vasúti árufuvarozás közúttal szembeni versenyhátránya, a járműállomány megújítása érdekében eddig tett lépések alkották a fő témákat. Az előadók megfogalmazták a kitörési pontokat, illetve a célok eléréséhez a munkacsoportok létrehozását indították el.

Az előadók között volt számos vasúti vezető, parlamenti államtitkár, de a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és Közlekedéstudományi Intézet is képviseltette magát.

Ott voltunk! – A Közlekedési Kultúra Napja – Csepel

A Közlekedési Kultúra Napja keretében az intermodális fuvarozást, a kamionos közlekedést és a közlekedési kultúra kapcsolatát mutatta be a szervező MLSZKSZ.

Az iparvágány üzemeltetéssel kapcsolatos kérdések – szabályzók, vizsgák, díjak, témában tartott előadást Alscher Tamás a Közlekedési Hatóság főosztályvezetője.

Az intermodális fuvarozás műszaki, közlekedési, gazdaságossági kérdéseiről beszélt Brandhuber Ákos az Ekol Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója.

Az előadásokat követően a hallgatóság együtt gyakorlati bemutató keretében megnézhette a daruzható közúti félpótkocsik vasútra rakása a Mahart terminálon, valamint a közlekedés biztonsággal kapcsolatos kamionos holttérbemutatót a Trans-Sped Kft. jóvoltából.

1. oldal / 4